Mollen.

Mollen

Mollen maken gangen onder de grond en veroorzaken hopen op uw grasveld. Om verdere beschadiging van uw grasveld te voorkomen, moet de mol bestreden worden.


Voor de bestrijding van mollen bestaat niet één eenduidige methode. Wij zullen dan ook altijd eerst de situatie inventariseren, en daarop onze aanpak baseren. Veiligheid staat bovenaan!

Mollen worden gezien als lieve diertjes

Veel mensen zien mollen als lieve diertjes. Mollen zijn meestal zwart van kleur maar kunnen variëren van wit tot goud/lichtbruin. Een mol wordt ongeveer 14 cm lang.

De mol heeft brede voorpoten, met lange nagels. Deze naar buiten gerichte ‘klauwen’ gebruikt de mol om zich onder de grond een weg naar voren te graven.

Mollen planten zich voort van maart tot juli. Een mol wordt maximaal 3 jaar oud.

Een mol leeft alleen in zijn/haar eigen gangenstelsel. Ze leven van wormen en insectenlarven, die ze in hun gangen tegenkomen. Mollen kunnen erg goed graven, maar ze kunnen ook nog klimmen en zelfs goed zwemmen!

Jonge mollen verplaatsen zich nog niet ondergronds, maar blijven bovengronds. Dit levert uiteraard extra gevaren op. Maar 40% van de jonge mollen overleeft het eerste jaar.

Mollen kunnen erg veel schade aanbrengen. Dit kan op sportvelden, akkers maar ook in moestuinen. Verder willen ze uw mooi aangelegde gazon ook nog wel eens aandoen.

Wij bestrijden mollen op een zeer effectieve wijze. Aangezien niet alle aanpakken geschikt zijn voor alle situaties, maken we eerst een inventarisatie en een plan van aanpak voor we tot actie overgaan.

Heeft u last van mollen? Neemt u dan contact met ons op.
Arjan Lentjes, 06-10430735.

Rat
Muis
Wesp
Mier
Mol
Vogel en fauna

Informatie aanvraag | Ongediertebestrijding

Wij helpen u graag! Neem via het onderstaande formulier met ons contact op!